Eén van onze medewerkers neemt binnenkort contact op. Samen bespreken we de aanvraag en installatie van uw hybride warmtepomp.

En de subsidieaanvraag? Die regelen wij voor u!

Dit zijn de veelgestelde vragen over warmtepompen:

Hoe werkt een warmtepomp?
Een warmtepomp wint warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater en zet dit om in bruikbare energie om het huis te verwarmen. De hybride warmtepomp wordt direct aangesloten op uw bestaande cv-installatie. Het gasverbruik zal door de warmtepomp afnemen, het stroomverbruik neemt daarentegen toe. Wanneer u de benodigde stroom zelf opwekt, bijvoorbeeld met zonnepanelen, wordt de CO₂-uitstoot nog lager.

Wat is het verschil tussen een all-electric en een hybride warmtepomp?
Een all-electric warmtepomp wordt, zoals de naam doet vermoeden, compleet aangestuurd door elektriciteit. Een hybride warmtepomp werkt altijd in combinatie met uw bestaande of een nieuwe cv-ketel, door die in te schakelen wanneer het zeer koud is of wanneer er warmwater nodig is. Hybride warmtepompen zijn voordeliger dan de all-electric variant.

Hoe groot is een warmtepomp?
Een hybride warmtepomp is 80 centimeter hoog, 80 centimeter breed en 30 tot 40 centimeter diep. Hij hangt in veel gevallen aan de muur zodat de installatie er netjes en geordend uitziet.

Hoeveel geluid maakt een warmtepomp?
Het geluid dat de binnenunit maakt is vergelijkbaar met het geluid van een cv-ketel: daar heeft u dus geen last van. De buitenunit klinkt als een draaiende airco en kan dus hoorbaar zijn. Bij het plaatsen houden we daar rekening mee.

Hoeveel besparing levert een warmtepomp mij op?
Dit hangt af van uw situatie. Doe de test op onze website om direct een indicatie te krijgen.

Leidt een warmtepomp tot hogere onderhoudskosten?
Ja, een hybride warmtepomp zal tot hogere onderhoudskosten leiden. Iedere installatie dient namelijk regelmatig goed onderhouden te worden om goed te blijven werken. De precieze onderhoudskosten zijn afhankelijk van jouw type warmtepomp, de conditie en het soort contract.

Wat is de terugverdientijd van een hybride warmtepomp?
Een hybride warmtepomp verdient zichzelf in grofweg 10 jaar terug. Grofweg, omdat het erg afhankelijk van uw woning, verbruik, de energieprijzen en hoeveel subsidie er op de warmtepomp gegeven wordt.

Ontvang je subsidie op de installatie van een warmtepomp?
Ja, op de installatie van een warmtepomp ontvangt u momenteel 1600 tot 1900 Euro subsidie. Het exacte bedrag wordt bepaald op basis van het type warmtepomp dat u laat installeren.

Subsidie aanvragen: hoe gaat dat?
Omdat we u compleet willen ontzorgen doen we de subsidie-aanvraag graag voor u. Onze specialisten weten precies hoe het proces gaat en welke subsidie(s) u kunt krijgen.