Ontdek het ultieme comfort van de airco

Benieuwd naar welke airco geschikt is voor jouw huis? Vraag een vrijblijvend advies en offerte aan!

Klant tevredenheid 9,8

Airconditioning

Vakkundige airco installateurs bij KTI

Bij KTI staat het kopen van een airco gelijk aan het verhogen van je comfort, zowel thuis als op kantoor. Wanneer de temperaturen stijgen, zorgt een kwalitatieve airconditioning voor de nodige verkoeling. Met onze fluisterstille airco’s kun je het hele jaar door comfortabel koelen en verwarmen.

Wat voor airco is geschikt voor mij?

Er zijn twee typen airco’s: single split en multi split.

  • Single split airco: één buitenunit aangesloten op één binnenunit, wat ideaal is voor het koelen of verwarmen van één ruimte.
  • Multi split airco: één buitenunit aangesloten op meerdere binnenunits. Hierdoor kunt u meerdere kamers tegelijk koelen of verwarmen, en de temperatuur in elke kamer apart instellen. U kunt bijvoorbeeld de slaapkamer koeler maken dan de woonkamer.

Onze producten:

Waarom kiezen voor KTI?

Persoonlijk
advies

Geen opdrachtgever of woning is hetzelfde. U krijgt bij ons een vaste adviseur die u persoonlijk adviseert over uw specifieke situatie.

Duurzame installaties

Een duurzame installatie is bereikbaar voor elk huis. U mag vertrouwen op het beste resultaat voor uw woning.

Kennis van zaken

Wij houden van ons vak en blijven onszelf continu ontwikkelen, zodat wij u de beste service en expertise kunnen bieden.

Altijd in de buurt

We werken regionaal en zijn dichtbij. Bij een probleem zijn we snel ter plaatse.

KTI: Uw partner in duurzaam wooncomfort

KTI staat al 25 jaar voor kwaliteit en betrouwbaarheid in installatiewerk.

Persoonlijke benadering

Een persoonlijke benadering is belangrijk voor ons. Of u nu interesse heeft in een warmtepomp, airconditioning of een cv-ketel, het begint allemaal met een advies dat echt bij u past.

  • Al 25 jaar een erkende installateur
  • Uitsluitend A-merken
  • Eigen monteurs
  • Snel en persoonlijk advies

Veelgestelde vragen over airconditioning

Helpt een airco bij het verminderen van vochtigheid in huis?

Ja, airco’s helpen bij het reguleren van vochtigheid in huis door de lucht te ontvochtigen naast het koelen. Dit zorgt voor een comfortabelere en gezondere leefomgeving.

Hoe beïnvloedt een airco de luchtkwaliteit in mijn huis?

Een goed onderhouden airco kan de luchtkwaliteit in uw huis verbeteren door de lucht te filteren en te koelen, waardoor allergenen en stofdeeltjes worden verminderd. De Daikin Single-split unit COMFORA is speciaal ontworpen om hierbij te helpen.

Hoeveel geluid maakt een airconditioning?

Het geluidsniveau van een airconditioner varieert per type. Een buitenunit van een split airco produceert tot maximaal 66 decibel, vergelijkbaar met een normaal gesprek. De binnenuit in stille modus produceert slechts 20 decibel, wat overeenkomt met fluisterende stemgeluiden of zachte achtergrondmuziek.

Is airconditioning slecht voor de gezondheid?

Het gebruik van airconditioning heeft geen nadelige effecten op de gezondheid. In feite draagt het bij aan een comfortabel binnenklimaat door de lucht te filteren en de luchtvochtigheid te reguleren, wat resulteert in schone lucht. Het is echter belangrijk om de temperatuur niet te laag in te stellen, aangezien dit verkoudheid kan veroorzaken. Een ideale en gezonde temperatuur binnen ligt tussen 19 en 21 graden. Ook is het aan te raden om het temperatuurverschil tussen binnen en buiten niet meer dan 6 graden te laten zijn. Bovendien is het goed om ervoor te zorgen dat de luchtstroom van de airconditioning voornamelijk op kleding bedekte lichaamsdelen terechtkomt om spierspanning door uitdroging te voorkomen.

Is het mogelijk om verschillende kamers apart te koelen met één airco?

Ja, met multi split airco-systemen kunt u meerdere binnenunits aansluiten op één buitenunit, waardoor u verschillende kamers individueel kunt koelen. KTI kan u adviseren over deze oplossingen.

Kan een airco allergieën verminderen?

Ja, een airco kan allergieën verminderen door de lucht te filteren en allergenen te verminderen, wat gunstig is voor mensen die gevoelig zijn voor stof en pollen. De Daikin Single-split unit COMFORA is speciaal ontworpen om hierbij te helpen. U kunt de Daikin Single-split unit COMFORA hier bekijken voor een efficiënte oplossing voor allergieën.

Kan een airco ook dienen om te verwarmen?

Ja, een airco kan ook worden gebruikt om te verwarmen door het omgekeerde proces van koeling te gebruiken. KTI’s airco’s van Daikin en LG bieden ook verwarmingsmogelijkheden

Wat zijn de kosten voor een airco inclusief montage bij KTI?

De prijs varieert afhankelijk van het vermogen van de airco, maar levering en standaard installatie beginnen vanaf €1.550,-.

10

Beter kan niet, zeer tevreden.

Zeer vakkundig en doordacht aangelegd en een genoegen om te zien hoe iemand met zijn werk bezig is.

Alfred Struik, Alkmaar

10

KTI, betrouwbaar, vakkundig en bereikbaar!

Onze 22 jaar oude cv ketel moest vervangen worden. Diverse installateurs benaderd. Echter KTI sprong er met kop en schouders boven uit. Snelle en duidelijke offerte en vragen werden vrijwel direct beantwoord. Alle medewerkers, of het nu om de directie of om monteurs gaat, zetten zich in om een mooi duurzaam product te leveren. De aanleg van onze hybride warmte pomp werd in 1 dag door 2 monteurs gedaan. Nette en harde werkers met oog voor detail. Het werd ons duidelijk dat wij met een zeer professioneel bedrijf te maken hadden, met bovendien een enorme ervaring op het gebied van duurzame energie.

Ton, Koedijk

Offerte of vrijblijvend advies aanvragen

Adres (ons werkgebied is Noord-Holland boven Amsterdam)(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 128 MB, Max. aantal bestanden: 10.
    Laat schetsen of foto’s van de bestaande situatie achter.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.