Warmtepompen

Wilt u ook besparen op de energierekening én het milieu minder belasten? Kies dan voor een hybride warmtepomp. We helpen u graag van informatie tot installatie!

Hoeveel kost en bespaart een warmtepomp?

Helaas kunnen wij vanwege een vol orderboek momenteel geen offerte-aanvragen meer in behandeling nemen. Zodra dit weer mogelijk is zullen wij het offerte-formulier weer openen.

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp in combinatie met een (bestaande) cv-ketel. De warmtepomp doet het meeste werk, de cv-ketel springt pas bij als het écht nodig is. Wanneer de buitentemperatuur erg laag is, wordt gas rendabeler om het huis te verwarmen. Die samenwerking levert u voor de verwarming van uw huis een gasbesparing van 50 tot 70% op!

De voordelen van een warmtepomp

Gegarandeerde CO2-reductie

Tot 70% gasbesparing

Optimale samenwerking tussen cv-ketel en warmtepomp

Installatie in één dag, zonder ingrijpende verbouwing

Uw huis stijgt in waarde en krijgt een hoger energielabel

Interessante subsidie en terugverdientijd van gemiddeld 6-10 jaar

We installeren ieder jaar honderden warmtepompen in bestaande en nieuwe woningen. Dankzij onze gespecialiseerde aanpak en een select aantal warmtepompen kunnen we u een goede prijs-kwaliteit verhouding bieden.

Het proces van offerte tot optimalisatie

1. U ondervindt in onze test welke hybride warmtepomp bij uw huis past;
2. Na het doen van de test kunt u direct een offerte aanvragen;
3. Wij verwerken uw aanvraag en nemen contact met u op;
4. Bij akkoord op de offerte brengt onze montagespecialist een bezoek aan uw woning;
5. We installeren de warmtepomp en eventueel een nieuwe cv-ketel (doorgaans) binnen een dag;
6. U kunt zorgeloos genieten van uw comfortabel warme, duurzame woning!

OfferteaanvraagOp basis van onze test ontvangt u direct een offerte op maat.

AdviesgesprekWe bespreken uw situatie en maken de definitieve offerte.

Persoonlijk bezoekEen persoonlijk bezoek aan uw woning door onze adviseur.

MontageWe installeren het systeem volgens afspraak en zetten deze in werking.

OptimalisatieWe optimaliseren het systeem voor een hoog rendement van uw warmtepomp.

We helpen u vakkundig aan de installatie van een hybride warmtepomp.

Door een hybride warmtepomp te laten installeren zet u een grote stap naar wonen zonder aardgas. De ketel springt bij voor verwarming wanneer dit het voordeligst is. U kunt zelf de energieprijzen invoeren, dat is wel zo makkelijk. De warmtepomp doet de rest! Daardoor bespaart u niet alleen op de jaarrekening, maar draagt u ook uw steentje bij aan een gezonder milieu. Bekijk onderin deze pagina een overzicht van de veelgestelde vragen.

Wilt u ook een lagere energierekening, meer comfort én een steentje bijdragen aan een gezonder milieu? Doe dan onze test om te ontdekken welke warmtepomp het best in uw woonsituatie past!

Uitstekende dienstverlening

KTI heeft voor mij een warmtepomp in huis laten plaatsen. Vanaf het begin van het proces werd er goed meegedacht over mogelijke oplossingen voor mijn situatie.
De expertise van het team zorgde voor
een snel proces. Het systeem werkt tot dusver naar behoren.

Olav, Alkmaar

Veelgestelde vragen over warmtepompen

Hoe werkt een warmtepomp?
Een warmtepomp wint warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater en zet dit om in bruikbare energie om het huis te verwarmen. De hybride warmtepomp wordt direct aangesloten op uw bestaande cv-installatie. Het gasverbruik zal door de warmtepomp afnemen, het stroomverbruik neemt daarentegen toe. Wanneer u de benodigde stroom zelf opwekt, bijvoorbeeld met zonnepanelen, wordt de CO₂-uitstoot nog lager.

Wat is het verschil tussen een all-electric en een hybride warmtepomp?
Een all-electric warmtepomp wordt, zoals de naam doet vermoeden, compleet aangestuurd door elektriciteit. Een hybride warmtepomp werkt altijd in combinatie met uw bestaande of een nieuwe cv-ketel, door die in te schakelen wanneer het zeer koud is of wanneer er warmwater nodig is. Hybride warmtepompen zijn voordeliger dan de all-electric variant.

Hoe groot is een warmtepomp?
Een hybride warmtepomp is 80 centimeter hoog, 80 centimeter breed en 30 tot 40 centimeter diep. Hij hangt in veel gevallen aan de muur zodat de installatie er netjes en geordend uitziet.

Hoeveel geluid maakt een warmtepomp?
Het geluid dat de binnenunit maakt is vergelijkbaar met het geluid van een cv-ketel: daar heeft u dus geen last van. De buitenunit klinkt als een draaiende airco en kan dus hoorbaar zijn. Bij het plaatsen houden we daar rekening mee.

Hoeveel besparing levert een warmtepomp mij op?
Dit hangt af van uw situatie. Doe de test op onze website om direct een indicatie te krijgen.

Leidt een warmtepomp tot hogere onderhoudskosten?
Ja, een hybride warmtepomp zal tot hogere onderhoudskosten leiden. Iedere installatie dient namelijk regelmatig goed onderhouden te worden om goed te blijven werken. De precieze onderhoudskosten zijn afhankelijk van jouw type warmtepomp, de conditie en het soort contract.

Wat is de terugverdientijd van een hybride warmtepomp?
Een hybride warmtepomp verdient zichzelf in grofweg 10 jaar terug. Grofweg, omdat het erg afhankelijk van uw woning, verbruik, de energieprijzen en hoeveel subsidie er op de warmtepomp gegeven wordt.

Ontvang je subsidie op de installatie van een warmtepomp?
Ja, op de installatie van een warmtepomp ontvangt u momenteel van ca. 2400 tot meer dan 3000 euro subsidie. Het exacte bedrag wordt bepaald op basis van het type warmtepomp dat u laat installeren.

Subsidie aanvragen: hoe gaat dat?
Omdat we u compleet willen ontzorgen doen we de subsidie-aanvraag graag voor u. Onze specialisten weten precies hoe het proces gaat en welke subsidie(s) u kunt krijgen.

Service en onderhoud?

We werken al 20 jaar samen met ESNW voor het beste onderhoud en de beste service bij storingen.