Is waterzijdig inregelen verplicht?

Ja, volgens het Bouwbesluit 2012 is het verplicht om uw verwarmingssysteem waterzijdig in te regelen bij grote aanpassingen zoals de vervanging van uw cv-ketel, warmtepomp, of een derde van uw radiatoren. Zijn er ook uitzonderingen? Ja, bij oudere woningen is het niet altijd mogelijk om de temperatuur per radiator te regelen. Voor deze woningen geldt … Lees verder

Waarom is waterzijdig inregelen belangrijk?

Het correct inregelen van uw verwarmingssysteem zorgt ervoor dat zowel uw cv-ketel als warmtepomp energiezuinig werkt. Dit betekent dat elke ruimte in uw woning juist wordt verwarmd, wat leidt tot meer comfort en lagere energiekosten.

Wat is waterzijdig inregelen?

Waterzijdig inregelen betekent het afstellen van uw verwarmingssysteem zodat elk onderdeel van de installatie evenwichtig functioneert. Dit wordt gedaan door de doorstroming in de radiatoren nauwkeurig te regelen, wat leidt tot een hoger comfort en lagere energiekosten.

Kan een airco allergieën verminderen?

Ja, een airco kan allergieën verminderen door de lucht te filteren en allergenen te verminderen, wat gunstig is voor mensen die gevoelig zijn voor stof en pollen. De Daikin Single-split unit COMFORA is speciaal ontworpen om hierbij te helpen. U kunt de Daikin Single-split unit COMFORA hier bekijken voor een efficiënte oplossing voor allergieën.