Dakwarmtepomp: een ideale oplossing

Testproject in Schagen

KTI en Wooncompagnie testen de innovatieve Bosch dakwarmtepomp, ideaal voor woningen met ruimtegebrek.

Uitvoering van het project

Geluidsarm en ruimtevriendelijk

De Bosch Compress 5800i AWR dakwarmtepomp is zowel geluidsarm als ruimtevriendelijk. Doordat de pomp op het dak is geplaatst, blijft kostbare tuinruimte behouden en wordt geluidsoverlast tot een minimum beperkt. Dit maakt het systeem ideaal voor woningen met beperkte buitenruimte of in dichtbevolkte gebieden waar geluid een probleem kan zijn.

Huiseigenaar Jan Hoving vertelt:

“Geluidsarm is bij deze dakwarmtepomp ook écht geluidsarm.”

Ideaal voor bestaande bouw

De dakwarmtepomp is bijzonder geschikt voor bestaande bouw. Dankzij het gebruik van het milieuvriendelijke koudemiddel propaan (R290) kan de pomp hoge aanvoertemperaturen leveren: tot 65°C voor verwarming en tot 70°C voor warm tapwater. Hierdoor kunnen de bestaande radiatoren behouden blijven, wat installatie eenvoudig en kostenefficiënt maakt. De innovatieve dakwarmtepomp biedt een perfecte oplossing voor de verduurzaming van oudere woningen, zonder concessies te doen aan comfort en efficiëntie.

Wat is een dakwarmtepomp?

De Bosch Compress 5800i AWR dakwarmtepomp is een monoblock-systeem, speciaal ontwikkeld door Nefit Bosch voor schuine daken. Dit volledig geïntegreerde, onderhoudsarme all-electric systeem zorgt voor een aangename, constante temperatuur via het bestaande afgiftesysteem. Dankzij het gebruik van het milieuvriendelijke koudemiddel propaan (R290) is de pomp in staat om hoge aanvoertemperaturen te leveren.

Het binnendeel, geïnstalleerd op zolder, omvat een compacte binnenunit, een 200 liter warmwaterboiler en een buffervat.

Beperkt onderhoud

De dakwarmtepomp is zelfreinigend is en het koudemiddel niet bijgevuld hoeft te worden. Bijna alle onderhouds- en storingswerkzaamheden kunnen eenvoudig op zolder bij het binnendeel worden uitgevoerd. Mocht er toch onderhoud op het dak nodig zijn, dan is de beplating snel te verwijderen en zijn alle componenten gemakkelijk toegankelijk. Bovendien is het ontwerp bestand tegen wind- en stormschade, wat extra gemoedsrust biedt.

Benieuwd wat wij voor uw project kunnen betekenen?

We denken graag met u mee. Onze specialisten staan klaar om u van advies en vakmanschap te voorzien. Neem contact op via het formulier op deze pagina of bel ons tijdens kantooruren op 0224 21 90 87.

logo

Werk jij mee aan ons volgende gave project ?

Al ruim 20 jaar werken we met een hecht team aan uiteenlopende, uitdagende opdrachten. Word jij enthousiast van hard werken in een gezellig en informeel bedrijf?