Verduurzaming van de Muziekbuurt in Schagen

In opdracht van Wooncompagnie en bouwbedrijf Tuin

In de Bachstraat, Wagnerstraat en Beethovenlaan te Schagen hebben we in 2021 bijgedragen aan een grootschalige renovatie en verduurzaming van 22 eengezinswoningen. Dit was in opdracht van Wooncompagnie en bouwbedrijf Tuin. De woningen zijn dankzij een nieuwe schil, zonnepanelen en een energiezuinig vraaggestuurd-balansventilatiesysteem opgewaardeerd van energielabel E naar A+. De woningen kunnen er na deze renovatie weer 50 jaar tegenaan.

Uitvoering van het project

Dak zonder zonnepanelen
Duurzame installatie op zolder
energiezuinig vraaggestuurd balansventilatiesysteem
Dak met zonnepanelen

Specificaties

  • 22 woningen te Schagen
  • Vraaggestuurde ventilatie zorgt voor een besparing op het energiegebruik én een verbetering van de luchtverversing in de woning. Goed voor de portemonnee en de gezondheid!
  • De woningen zien er nu modern uit en kunnen weer 50 jaar mee.

Fijne samenwerking

Bij dit project hebben KTI en Bouwbedrijf Tuin samen met andere partners de krachten gebundeld om de opdrachtgever Wooncompagnie van uitstekend gerenoveerde woningen te voorzien. Er is onder meer voorzien in buitengevelisolatie, stucwerk en kozijnen met hoogwaardig isolatieglas. Wij verzorgden de installatie van o.a. een duurzaam ventilatiesysteem.

Itho Daalderop QualityFlow

De woningen zijn voorzien van een duurzaam vraaggestuurd balansventilatiesysteem (Itho Daalderop QualityFlow). Het systeem meet continu het CO2 gehalte in de verschillende kamers in de woning en zuigt alleen af in de ruimten waar dat nodig is. Warmte uit de afvoerlucht wordt overgedragen aan verse lucht van buiten die centraal wordt ingeblazen. Zo wordt er zowel op gasverbruik als elektriciteitsverbruik bespaard.

Advies

KTI was al vroeg in het project betrokken en kon zo optimaal adviseren over duurzame en gezonde installaties. Daardoor is tegen beperkte kosten een innovatief en duurzaam concept ontwikkeld.

Benieuwd wat wij voor uw project kunnen betekenen?

We denken graag met u mee. Onze specialisten staan klaar om u van advies en vakmanschap te voorzien. Neem contact op via het formulier op deze pagina of bel ons tijdens kantooruren op 0224 21 90 87.

logo

Werk jij mee aan ons volgende gave project ?

Al ruim 20 jaar werken we met een hecht team aan uiteenlopende, uitdagende opdrachten. Word jij enthousiast van hard werken in een gezellig en informeel bedrijf?